27. mai 2016

Kokkuvõte poolaastast

Järgnevalt tuleb suur pildipostitus selle poolaasta tegemistest koos lühikeste kommentaaridega. Nagu igas koolis, toimub ka siin väga palju üritusi ja käib palju külalisi. 

Lihavõtetteid tähistasime loomulikult värvitud munade näitusega ja ühiste mängudega- hakkas ju kevad endast esimesi märke andma!
 

1. aprillil tähistasime koolis sussipäeva. Koolipõrandal liikusid väga erinevad variatsioonid tavalistest sussidest. 


Kui aprill algas soojalt, siis künnipäevaks, mil toimus õuesõppepäev, katsid Riiat jälle vihmapilved, kuid see meid ei takistanud!


Koolis on palju sportlikke lapsi, kes osalesid jalgrattavõistlusel, ja tublid liiklejad said endale ka jalgrattalubasid teha.


Võru Kreutzwaldi kooli õpilased käisid meil külas ja nendega tegelesid 5. ja 6. klassi õpilased, kes õhtul ka ühiselt hokit vaatamas käisid. 


Kolonel Aivar Jaeski rääkis põhikooli vanematele õpilastele oma tööst, kaitseväest ja missioonidest, kust ta käinud on. 


Kooli külastas ka väga rahvusvaheline kirjanike seltskond - Leelo Tungal (Eesti) Heli Laaksonen (Soome) ja Guntars Godiņš (Läti). Kõik nad rääkisid oma raamatutest, lugesid katkendeid ja vastasid laste küsimustele. 



Kuna keskkonnateadlikkus on ka Lätis oluline hariduse osa, siis käisid lapsed ka Sigaonuga metsas, et loodust rohkem hoidma õppida.


Emadepäeva tähistasime uhke kontsertiga, kus oli nii laulu, tantsu kui ka eestikeelset linnulaulu.



Panine õpetajatega üles ka kunstinäituse - kui esimesel korrusel jalutada, siis tundub nagu kõnniks kunstigaleriis!



Lisaks sellele saatsime 9. klassi õpilased vapralt vastu oma saatusele - põhikooli lõpueksamitele. Nende viimane koolipäev oli uhke ja väärikas! 


                                   

Kui eelmisel aastal võitis meie kooli klass ZZ čempionātsil reisi Itaaliasse, siis sel aastal oli võistlus tules kaks klassi - 5. ja 6. klass, kes panid end proovile väga erinevates ülesannetes. 


                                   

                                        

Kui 5. ja 6. klass käisid Võrus, siis algklassid ja põhikooli õpilased võtsid reisisihiks Tartu. Oma silmaga vaadati üle Ahhaa uued näitused ja kontrolliti üle, kas Toomemägi koos Kristjan Jaagu kujuga on omal kohal. 


                                    

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar