10. veebruar 2015

Täna panime projektinädalale punkti. Klassijuhatajad valisid igast klassist välja parima uurimistöö kirjutanud õpilase või õpilased, kellel tuli täna oma uurimust esitleda ja kaitsta. Kaitsmised toimusid kahes osas: 1.-4. klassi õpilased alustasid kell 12, 5.-8. klassi õpilased kell 14. Üheksandikud olid projektitööst priid, nemad tegid sel ajal hoopis proovieksameid. 
Kahjuks ma ei jõudnud kuulama, millised algklasside projektid esile tõsteti. Küll aga osalesin põhikooli tööde kaitsmisel.

5. klassi õpilane Ūlavs uuris erinevate veefiltrite puhastamisvõimet. Samuti viis ta läbi küsitluse, et teada saada, millist vett juuakse, millist vett peetakse reostunuks jne. Võin julgelt väita, et selle poisi puhul on tegemist tulevase lootustandva teadlasega. Tema pühendumus ja esinemisoskus said auditooriumi kindla poolehoiu.



Kuuendikud Ella ja Zinta panid oma kodus kasvama erinevaid porgandiseemneid. Samuti käisid nad Riia erinevates toidupoodides, et võrrelda nii porgandi hindasid kui  ka nende maitset.



Seitsmendikud Anna, Emīls ja Tomass korraldasid 5.-6. klassi õpilastele terviseteemalise viktoriini. Viktoriini koostamisel võtsid nad aluseks juba läbitud õppematerjali. Viktoriinii tulemust võis üldiselt heaks pidada, kuid nende sõnul esines ka mõningaid vajakajäämisi.


Kaheksandast klassist valiti parimaks Brigita töö. Tema uuris, mida inimesed peavad tervislikuks eluviisiks ning kui palju see maksma võib minna.

Sel nädalal oleme tagasi tavapärases koolirütmis, kuid siiski uute ürituste ootuses. Klasside ustele on juba igatahes kinnitatud sõbrapäeva postkastid, kuhu võib häid soove jätta... :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar