16. märts 2013

14. märtsil räägivad kõik emakeeles, mis on loomulikult armas eesti keel. Koolis oli samal nädalal keelenädal ning iga klass pidi ette vamistama plakati, millel tutvustati üht ilusat keelt, oli selleks siis liivi, inglise, saksa, leedu või ungari keel. Plakatid pandi üles koridori ning emakeelepäeval tegi iga klass oma keele kohta lühikese ettekande.




Pärast üritust kogunesid vanemad klassid arvutiklassi, kus esilinastus meie oma kooli õpilaste film Kevade, millega tähistasime saja aasta möödumist Oskar Lutsu Kevade kirjutamisest. 8. klassi eesti keele tundides toimusid üritusele eelneval nädalal usinad filmivõtted, mille käigus valmiski Kevadet kokkuvõttev humoorikas  tummfilm.



Samal päeval toimus aga Riias midagi väga erilist. Riia vanalinna ääres oleva kirjandus- ja muusikamuuseumi välisseinal avati pidulikult Kristjan Jaak Petersoni eesti- ja ingliskeelne autahvel. Kohal oli palju eestlasi ja eesti keele õppijaid nii Läti Ülikoolist kui ka meie koolist. Pärast autahvli avamist läksime muuseumi, kus oli avatud Kevade-teemaline näitus. Kohal olid ka eesti näitlejad, kes mängisid läti keeles stseene Kevadest.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar