30. jaanuar 2012

HANSENIST TAMMSAARENI


IX Hansenist Tammsaareni võistulugemine Albu Põhikoolis algas südamliku ja sooja Mari Pokineni  lauluga "No näed siis, meil sajabki lund", mida laulis Albu koolitüdruk Maria Kraav. Meeleolu oli soe ja sõbralik nagu see värviküllane rahvariide kangatükk.
Väärib imetlust laste soov ja õpetajate tahe koguneda ikka ja jälle külmal jaanuaripäeval kirjaniku sünnikohta, et lugeda ning kuulata teisi lugemas Tammsaare kirjutatud tekste.

Meie sõit Tallinna kaudu Albusse algas 26. jaanuaril. Mõned fotomeenutused Tallinnast:
Tallinnas kohtusime tantsuõpetaja Angela Arrastega, kes korraldas meile toreda linnaekskursiooni ja muutis külma õhtupooliku meeldejäävaks.

Oma ööbimiskohast Rahvusraamatukogu Külalistemajast (Kohtu tn 3) alla tulles oli meie esimene peatus Pika ja Lühikese jala ristumiskohas olevas kunstikaupluses ja kohvikus Bogapott. Tore, et kunstnik Georg Bogatkin ise meie järgnevat pilti ilmestab.

Toompealt läbi Nõelasilma  värava alla jõudnud, ootas meid ees Tallinna talvine panoraam, mille nägemiseks tõusime hotelli Radisson Blu vaateplatvormile.  





Konkursipäeva hommik algas päris krõbedate külmakraadidega. Tallinnast Albusse jõudsime Eesti instituudi eesti keele ja kultuuri välisõppe koordineerija Raina Reiljani autoga väga õigeks ajaks. Hea oli, et ei pidanud kaua närveerima, ja vedas ka loosiga, Karl Oskar luges oma rühmas kuuendana ja Elma üheksandana. Siin juba pilt pärast lugemist, kuid tulemusi veel ei tea.

Järgmisel pildil on näha pinge langust:
Oskar sai oma vanuseklassis II koha, Elma lugemist hindas žürii eripreemiaga. Autasud käes, tuleb põhjalikult uurida, mis seal täpselt kirjas on.
Ärasõidupäev Tallinnast on veel külmem, kuid tuju on hea.

Olite tublid, Elma ja Oskar!

Ees ootab kodutee.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar