7. veebruar 2019

Tervitusi talviselt võlumaalt!


Seekord on talv meid hellitanud natuke soojema ilmaga kui Eestis, kuid ka siin katab paks lumevaip maad. Oh, kui kaunis see kõik on! 

Jõulud möödusid traditsiooniliselt – viimasel koolinädalal toimus jõululaat, esitati jõulunäidend ja reede hommiku veetsime kirikus, et siis pärast koolis kringlit süüa ja aktust pidada. Kõige suurema jõuluheateo tegid ilmselt 6. b klassi õpilased, kes 17. detsembril käisid lastehaiglas lapsi rõõmustamas näidendiga.

Jaanuaris toimus meil koolis mitu populaarset üritust. Läti laste südamed on võitnud Kendama – ei ole vist ühtegi klassi, kus aeg-ajalt ei peaks ütlema: „Kas sa paneksid oma Kendama ära?“. Spordiõpetaja otsustas olukorda ära kasutada ja korraldas ülekoolilise Kendama turniiri, kus omavahel võtsid mõõtu nii alg- kui ka põhikoolilapsed.

Ka järgmise reede (25. jaanuari) veetsime sportlikult – terve 4. tunni veetsime kooliperega õues, et tähistada rahvusvahelist lumepäeva. Nii nagu tavaks on saanud, kaasati organiseerimisse ka vanemate klasside õpilased, kes väiksematel elu toredamaks aitasid teha.

Käsil on ka meie kooli suure projekti („Jõhvikad ja tahvelarvutid“) viimane aasta. Kõige rohkem oleme kaasanud 8. klassi õpilasi, kes meie suureks rõõmuks sellega kaasa on tulnud. Viimati koostasime nendega LearningAppsi keskkonnas äppe, mida 3. klassi lapsed rõõmuga lahendasid. Kevadel ootab meid ees kahepäevane loodusreis Eestisse ja projektiga seotud õpetajad külastavad Riiat. 

 
Muidu on nagu ikka - õpilased käivad õppekäikudel, võistlustel ja olümpiaadidel. Vahepeal on aega ka uute teadmiste omandamiseks. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar