24. aprill 2014

Kolmapäeval oli mul suur rõõm näha, et koolis tähistatakse ka jüripäeva. 
Pärast tunde saabusid meie kooli õpilased teistest koolidest. Agarad õpilasomavalitsuse liikmed rääkisid neile meie kooli traditsioonidest ning  tutvustasid Eestit. Esitlus oli paralleelselt eesti- ja lätikeelne, kuna külalised tahtsid eesti keele kõla kuulda.
Seejärel jaguneti segavõistkondadeks ning asuti erinevates võistlustes mõõtu võtma. Lisaks köieveole ja tõrvikujooksule võisteldi ka näiteks rahvastepallis ja kotijooksus. Samal ajal süüdati kooli juures lõke, mille peal hiljem koos vorstikesi küpsetati.
Kõigil osalejatel - nii suurtel kui ka väikestel - jagus aktiivset tegevust tervelt paariks tunniks, nii et koju mindi veidi väsinuna, kuid see-eest rõõmsa tujuga.

18. aprill 2014

Rõõmsaid munadepühi kõigile!
Sel nädalal said õpilased palju aega värskes õhus veeta.
Künnipäeval, 14. aprillil oli koolis õuesõppe päev. Iga klassi üks ainetund peeti koolihoovis või selle ümbruses. Uuriti esimesi kevademärke, vaadati, milliseid puid ümbruses kasvab ning milliseid linde lendab. Esimese klassi õpilased olid nii tublid, et riputasid isegi pesakasti üles. Kuigi ilmaga sel päeval ei vedanud - jagus nii tuult kui ka peenikest vihma - ei lasknud keegi end sellest heidutada.
Neljapäeval söödi aga kõhud lõuna ajal kõvasti täis ning mindi välja munadepühi tähistama ja erinevates võistlustes mõõtu võtma. Kõik 1.-6. klassi õpilased jagunesid nelja võistkonda. Teistel tuli siiski ontlikult koolipingis istuda. Seda, mis koolihoovis toimus, näete juba piltidelt.

Iga klass poetas kooliõuele enda kaunistatud pühademuna

 Õpetaja Kristīne tervitab õpilasi ning jagab edasisi juhiseid

 Oh seda lusti ja rõõmu

 Isegi tibud olid üritust tulnud kaema

 Tähelepanu, valmis olla, start!

 Kooliõu sai puhtaks pestud...

... ja puhtaks pühitud
 Üheskoos järgmise katsumuse suunas

 Nii nagu õpetajad...

 ...nii ka õpilased

 Palun ära maha kuku!

 2. klassi munakollektsioon

Kelle muna kõige kaugemale veereb?

Laulu saatel kiigutati kõiki õpetajaid

10. aprill 2014

Kevadine päike soojendab iga päevaga aina rohkem ning vahepeal pakuvad vihmasajud jahutust. Veel natuke ja ongi munadepühad, maipüha... ning kaugele see suvevaheaegki jääb.
Sel nädalal ei toimu koolis tavapärast õppetööd, vaid iga klass nokitseb oma projekti kallal. Õpilased teevad uurimistöid, mida seejärel esitletakse ning kaitstakse. Kuna projektinädala läbiv teema on loodus, siis selle raames on algklassid külastanud Läti loodusmuuseumi, Läti ülikooli botaanikaaeda ja Riia loomaaeda. 7.-8. klass käisid täna aga vaatamas, kuidas valmivad Ādažu kartulikrõpsud. Põhikooli lõpuklassil tuli veidi tõsisemalt mõelda eelseisvale eksamiperioodile - nende päevad olid nimelt eksamiainete konsultatsioonidega sisustatud.
Homme ootame kooli külalisi Tallinna ülikoolist, kelle seas on nii õppejõude kui ka tulevasi õpetajaid. Kindlasti tuleb sellest tore kohtumine.